Garantia extinsa: Cum ajuta asigurarea soferii si dealerii auto?

31. 10. 2023 / Articole de pe blog / 5 minute de lectură
Quotes-end-icon

Dupa imobiliare, autoturismele reprezinta una dintre cele mai mari cheltuieli ale unei familii, mai ales considerand costurile suplimentare. Reparatiile pot avea un impact semnificativ asupra bugetului familial, in special cand se refera la motor, pompa de apa sau mecatronica. Cel mai simplu si eficient mijloc de protectie impotriva acestui risc financiar este garantat prin intermediul asigurarii, in acest caz, o garantie extinsa. Aceasta optiune ofera numeroase avantaje, aducand beneficii nu numai soferilor, ci si dealerilor auto.

Achizitionarea unui autoturism nu este doar un motiv de bucurie, ci si o investitie financiara semnificativa, care include cheltuielile de achizitie, dar si costurile inevitabile legate de intretinerea si reparatiile vehiculului. Aceste cheltuieli pot ajunge la valori ridicate, uneori de zeci de mii de lei, suma pe care multe familii pur si simplu nu sunt pregatite din punct de vedere financiar sa le suporte. Expertii recomanda ca fiecare persoana sa aiba o rezerva financiara echivalenta cu cel putin de trei pana la sase ori cheltuielile lunare totale, insa putine familii din Romania dispun de o astfel de rezerva financiara. In plus, costul ridicat al energiei si inflatia persistenta continua sa reprezinte o amenintare pentru stabilitatea financiara a familiei, asa incat o reparație neprevazuta a masinii poate deveni o amenintare financiara cu impact dramatic in viata lor.

Protectia eficienta pentru o astfel de situatie este oferita de garantia extinsa, care acopera cheltuielile legate de avarii mecanice, electronice si electrice neasteptate ale vehiculului asigurat. Proprietarul masinii nu trebuie sa plateasca reparatiile din propriul buzunar sau sa recurga la solutii neplacute, cum ar fi creditul de consum sau imprumutul de la familie sau prieteni.

Garantia extinsa ofera multiple avantaje semnificative si dealerilor auto. Acestia se confrunta in prezent cu o scadere a vanzarilor auto, deoarece clientii devin tot mai prudenti in ceea ce priveste cheltuielile lor, iar achizitiile auto sunt adesea una dintre primele cheltuieli eliminate. Produsele de asigurare specializate, cum ar fi garantiile extinse, pot compensa eficient scaderea veniturilor din vanzarea de masini, aducand beneficii dealerilor nu numai prin castigurile bazate pe comisioane, ci si din posibilele reparatii acoperite de garantie.

Garantiile DEFEND sunt acum disponibile pe piata din Romania

Principalul furnizor de garantii extinse pe piata europeana este DEFEND INSURANCE GROUP, care a intrat de curand si pe piata din Romania cu linia sa de garantii DEFEND Car Protect, mai exact in primavara anului 2023. Grupul este prezent acum in opt piete europene si intentioneaza sa se extinda. In intreaga Europa, DEFEND colaboreaza cu aproape 4.000 de dealeri de masini noi si rulate, brokeri, precum si cu companii de management al flotelor si de leasing, avand mai mult de un milion de clienti.

"Garantia extinsa DEFEND Car Protect ar trebui sa fie considerata un activ esential atat pentru soferi, cat si pentru dealerii auto. Aceasta asigurare ofera proprietarilor de masini siguranta ca nu vor trebui sa suporte reparatii costisitoare, iar dealerilor, nu doar o sursa de venituri semnificative, ci si un instrument pentru a consolida increderea clientilor si a le stimula fidelitatea. Sunt ferm convins ca prin DEFEND Car Protect garantiile extinse vor deveni in curand o oferta standard pe piata de asigurari din Romania, contribuind la cresterea asigurarilor auto, atat pentru masini noi, cat si rulate," afirma Andrew Quirke, Managing Director al DEFEND INSURANCE GROUP.

Protectie de pana la 3 ani pentru vehicule cu vechime de pana la 15 ani

Garantia extinsa DEFEND Car Protect poate fi incheiata pentru o perioada de pana la 3 ani. DEFEND INSURANCE GROUP ofera mai multe optiuni pentru: vehiculele cu o garantie valabila de la producator si chiar dupa expirarea acesteia de pana la 15 ani vechime si 300.000 de kilometri la bord. Astfel, clientul poate alege gama de acoperire care i se potriveste cel mai bine nevoilor sale.

"Cu cresterea costurilor pieselor de schimb si a orei de manopera la service, garantiile extinse DEFEND Car Protect se pot amortiza adesea chiar la prima reparatie, acestea oferind clientilor o protectie nelimitata pana la valoarea sumei asigurata a mentionata in polita, care poate sa ajunga pana la pretul de achizitie al masinii. In plus, garantia noastra ofera protectie pentru daunele survenite si in afara Romaniei, acoperim si cheltuielile de tractare pana la maximum 1.000 RON," explica Florian Nedelcu, Country Manager pentru Romania al DEFEND INSURANCE GROUP. Acesta subliniaza ca cele mai frecvente defectiuni includ pompa de apa, alternatorul sau supapa EGR, iar reparatiile cele mai costisitoare implica de obicei motorul, pompa de apa sau mecatronica.

Calitatea in primul rand: Un asigurator puternic si gestionarea rapida a daunelor

In orice scenariu de asigurare, clientii doresc sa aiba siguranta ca daunele lor vor fi solutionate prompt atunci cand apar probleme. De aceea, DEFEND INSURANCE GROUP considera gestionarea rapida si facila a daunelor, precum si oferirea unui excelent serviciu pentru clienti drept principala oportunitate de a se diferentia de concurenta. Numai in ultimul an, a procesat cu succes 36.000 de cereri de despăgubire și a aprobat și plătit aproape două treimi dintre acestea. Pentru a realiza acest lucru, grupul se bazeaza pe fundatia financiara solida si stabilitatea asiguratorului sau primar, Fortegra Europe, care se mandreste cu o evaluare prestigioasa de A- (Excelent) de la AM Best.

"In lumea de astazi, o masina a devenit o necesitate indispensabila pentru majoritatea persoanelor. Prin urmare, in cazul unei defectiuni, este de cea mai mare importanta ca proprietarul sa se poata intoarce cat mai rapid la volan. Suntem constienti de aceasta urgenta, iar principalul nostru scop este sa solutionam dauna cat mai rapid posibil si cu birocratie minima. Aprobarea despagubirii are loc in aceeasi zi, odata ce toate documentele necesare au fost depuse", explica Florian Nedelcu.

Partenerii DEFEND se pot bucura, de asemenea, de o abordarea individuala si de suport de calitate. "O abordare de pe pozitii de parteneriat si suportul continuu din partea echipei noastre sunt de la sine intelese. Putem totodata adapta produsele noastre la nevoile partenerilor individuali si ale clientilor lor, inclusiv prin personalizarea cu logo-ul partenerilor pentru consolidarea brand-ului lor si diferentierea fata de concurenta. Pe scurt, obiectivul nostru este sa ne asiguram ca vom dezvolta o cooperarea reciproca care va conduce catre obtinerea unor rezultate stabile si de calitate, atat in ceea ce priveste succesul in afaceri, cat si satisfactia clientilor," concluzioneaza Florian Nedelcu.

Doriti sa obtineti un partener puternic pe piata asigurarilor si sa oferiti garantii extinse oferite de DEFEND INSURANCE GROUP? Nu ezitati sa-i contactati la info@defendinsurance.ro sau la +40 312 295 260.

Sursa: 1Asig.ro


Mai multe știri și articole