Asigurarea GAP: Protectia eficienta a investitiei tale in vehicul

23. 01. 2024 / Articole de pe blog / 5 minute de lectură
Quotes-end-icon

Asigurarea GAP este inca un concept relativ necunoscut in Romania, dar salveaza soferii de multe neplaceri. Ea ii protejeaza de pierderile financiare cauzate de scaderea valorii vehiculului in caz de pierdere totala sau furt. Cu toate acestea, majoritatea o asociaza aproape exclusiv cu masinile noi sau putin folosite, ceea ce nu este cazul cu DEFEND INSURANCE GROUP, liderul in furnizarea asigurarilor GAP in Europa Centrala si de Est. Avantajul competitiv al asigurarii lor GAP este, in primul rand, marea sa flexibilitate pentru clienti si brokeri.

Se spune adesea ca in momentul in care o masina paraseste dealer-ul, aceasta sufera o depreciere de valoare. De fapt, valoarea sa poate scadea cu pana la 50% in trei ani. Dimensiunea acestei deprecieri a valorii variaza de la un model la altul. In general, o masina evaluata la 200.000 de lei isi va pierde valoarea mai rapid decat una evaluata la 60.000 de lei, masinile noi suferind cea mai rapida depreciere. Aceasta devine o problema semnificativa atunci cand proprietarul pierde vehiculul, fie din cauza unui accident, a unui furt sau a unei calamitati naturale precum o inundatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca asigurarea optionala (CASCO) sau asigurarea de raspundere civila auto (RCA) va compensa pierderea doar in baza valorii de piata curente in momentul producerii incidentului. Proprietarii de masini s-ar putea sa fie neplacut surprinsi sa descopere ca suma primita ca despagubire este mult mai mica decat pretul initial de achizitie, impiedicandu-i sa-si inlocuiasca autoturismul cu unul nou de o calitate similara cu cea a vehiculului pierdut.

Cu toate acestea, valoarea masinii poate fi protejata cu asigurarea GAP. Aceasta poate face ceea ce asigurarea CASCO sau asigurarea de raspundere civila auto nu pot, adica va oferi beneficii pana la pretul de achizitie al vehiculului.

"In cazul unei pierderi totale sau a unui furt al masinii, asigurarea primara va acoperi doar suma echivalenta cu pretul de piata curent. Cu toate acestea, asigurarea GAP intervine pentru a acoperi soldul ramas, asigurandu-se ca clientul primeste fondurile suficiente pentru a achizitiona o masina noua din aceeasi categorie ca cea originala. Prin urmare, nu este nevoie de compromis la alegerea unui nou vehicul, iar persoanele pot evita potentiala indatorare printr-o achizitie in rate," explica Florian Nedelcu, Country Manager pentru Romania la DEFEND INSURANCE GROUP, evidentiind avantajele asigurarii GAP.

Asigura o gama larga de vehicule, inclusiv masini electrice

Companiile din cadrul DEFEND INSURANCE GROUP sunt furnizori de top de asigurari GAP si alte produse inovatoare pe piata europeana. Grupul si-a extins recent activitatea pe piata din Romania, in primavara anului 2023 si este in prezent present operationala in 11 tari. In Europa, colaboreaza cu aproape 4.000 de dealeri de masini noi si second-hand, brokeri independenti, companii de flote si leasing si se mandreste cu peste un milion de clienti.

In Romania, DEFEND ofera trei variante ale asigurarii sale GAP DEFEND, permitand clientilor sa aleaga in functie de nevoile specifice si sa nu plateasca nimic in plus. Clientii isi pot proteja investitia in vehicul timp de pana la 5 ani si pot asigura masini cu vechime de pana la 10 ani si kilometraj nelimitat, inclusiv vehiculele electrice si hibride din ce in ce mai populare.

Protectie maxima, pana la pretul de achizitie

Varful de gama al asigurarilor GAP la DEFEND INSURANCE este varianta MAX, care ofera protectie pana la pretul de achizitie al vehiculului. Aceasta asigurare acopera diverse riscuri, cum ar fi accidentele, indiferent de vina, furtul si daunele cauzate de elemente naturale. Este important de mentionat, totusi, ca sunt asigurate doar riscurile acoperite de asigurarea CASCO la data cererii de despagubire.

Despagubirea maxima acordata prin asigurarea DEFEND Gap MAX este de 250.000 de lei. Aceasta suma poate fi insa personalizata in functie de valoarea masinii clientului, astfel incat acesta sa primeasca o compensatie adecvata pentru achizitionarea unei masini noi din aceeasi categorie ce cea pierduta. Astfel, DEFEND Gap MAX este un produs potrivit atat pentru masinile mai ieftine, cat si pentru cele din categoria premium.

GAP pentru vehicule second-hand

Politele GAP traditionale limiteaza in mod obisnuit acoperirea la vehiculele noi sau recent achizitionate. Cu toate acestea, DEFEND merge dincolo de aceste limite prin introducerea variantelor DEFEND Gap MAX AC si DEFEND Gap D2C, oferind optiunea de a asigura vehiculele second-hand fara conditia ca acestea sa fi fost achizitionate recent. DEFEND Gap MAX AC este conceput pentru clientii care doresc sa-si reinnoiasca asigurarea GAP si este coordonat cu asigurarea CASCO, oferind acoperire pana la valoarea vehiculului la momentul incheierii asigurarii CASCO. La fel ca si DEFEND Gap MAX sau MAX AC are o limita de despagubire de pana la 250.000 de lei. Acest lucru asigura ca proprietarii de vehicule din toate categoriile de preturi pot conduce fara grija pierderilor financiare.

DEFEND Gap D2C ofera, de asemenea, protectie pana la valoarea masinii la momentul incheierii asigurarii. Cu toate acestea, permite asigurarea vehiculelor de pana la 10 ani vechime, spre deosebire de de limita de 6 ani caracteristica asigurarilor MAX si MAX AC si nu necesita asigurarea CASCO. Daca totusi clientul are deja asigurare CASCO, el poate imbunatati acoperirea oferita de aceasta cu o protectie mai extinsa.

Siguranta pentru brokeri si clientii lor

Daca un client achizitioneaza o masina prin credit sau leasing, asigurarea GAP devine esentiala, protejandu-l impotriva datoriilor potentiale fata de banca sau compania de leasing. Daca clientul ar pierde masina, nu numai ca ar ramane fara vehicul, ci i s-ar cere si sa achite soldul ramas al imprumutului.

"Asigurarea GAP nu este inca larg adoptata in Romania, dar se dovedeste a fi deosebit de benefica pentru masinile cu pret mai mare achizitionate cu credit, deoarece ii protejeaza pe clienti de stresul financiar. Mai mult, asigurarea noastra DEFEND Gap se remarca prin flexibilitatea sa atat pentru clienti, cat si pentru partenerii nostri", spune Florian Nedelcu.

DEFEND INSURANCE GROUP isi asigura partenerii si clientii ca vpr beneficia de un proces rapid si profesional de despagubire, impreuna cu un serviciu de clienti de inalta calitate. Aceasta asigurare este sustinuta nu doar de peste 25 de ani de experienta pe piata asigurarilor in 11 tari, ci si de un asigurator de incredere - Fortegra Europe Insurance Company, o companie de asigurari internationala de top cu un rating A- (Excelent) de la AM Best, atestand forta sa financiara si fiabilitatea. Mai mult, partenerii DEFEND INSURANCE GROUP beneficiaza de o echipa priceputa de profesionisti disponibili sa-i asiste in domeniile de marketing, raportare, aspecte legale si strategie de afaceri. Colaborand cu DEFEND INSURANCE GROUP, nu obtineti doar un furnizor de produse, ci si un partener de afaceri puternic.

Doriti sa oferiti o asigurare GAP? Va intereseaza o oferta personalizata? Contactati DEFEND INSURANCE GROUP la info@defendinsurance.ro sau +40 312 295 260.

Sursa: 1Asig.ro


Mai multe știri și articole